For dig, der har mistet – eller ved, at du snart skal miste – dit barn
At miste, eller vide at man snart skal miste, sit barn er en livsomvæltning. Din hverdag er forandret for altid, og sorgen er et vilkår, som du skal leve med resten af livet. Det kan være svært for dine omgivelser at forstå din nye situation, og derfor kan det være rart for dig at vide, at du ikke er alene.
I Dansk Center for Familier & Sorg kan du få støtte til de svære følelser og tanker, som fylder. For som forælder til et barn der ikke længere lever, eller snart skal dø, så vil du opleve, at sorgen både kan påvirke dig psykisk og fysisk, og at den samtidig også har indvirkning på dit familieliv og din relation til andre.
Her på siden finder du også informationer om dine muligheder og en oversigt over de ting, som du skal tage stilling til allerede i de første dage efter, at du har mistet dit barn. I bogen ‘Når du har mistet – eller ved, at du snart skal miste – dit barn’ kan du læse mere om det, som du kan have brug for at vide, når du mister dit barn både her-og-nu og i tiden efter.
Sådan hjælper vi dig, der har mistet – eller ved, at du snart skal miste – dit barn
Hos Dansk Center for Familier & Sorg bliver du mødt af specialiserede psykologer og psykoterapeuter, der har viden og erfaring med at hjælpe familier, som er ramt af den største sorg. Sammen finder I ud af, hvilke af vores tilbud der kan være hjælpsomme for dig, så du selv kan få støtte og også være der for den øvrige familie.
Vi har på baggrund af vores erfaring og viden udviklet en unik metode, som er baseret på mere end 15 års professionel erfaring med at hjælpe og støtte forældre i den største sorg.
Vores tilbud understøtter de behov for hjælp, som langt størstedelen af de sørgende har brug for.
Læs mereTerapeutiske tilbud til dig
I Dansk Center for Familier & Sorg har vi en række terapeutiske tilbud til dig, som har mistet, eller snart skal miste, dit barn. Du kan læse mere om tilbuddene her på siden.
I en samtale med en af vores psykologer eller psykoterapeuter finder I sammen det eller de tilbud, der er bedst for dig.
Alle vores tilbud er funderet i høj faglighed, evidensbaseret viden og seneste forskning på området.
Vi tilbyder også undervisning i sorg, sorgreaktioner og kommunikation til fagpersoner, der har kontakt til familier, som har mistet, eller snart skal miste, deres barn.
“Jeg var glad og lettet over at høre, at der var noget, som decideret var sorgterapi”
Hør fire forældre – Lene, Tobias, Cecilie og Gudmundur – fortælle om, hvordan de terapeutiske samtaler har hjulpet for dem hver især.
Hvad er sorg?
Det kan være svært at forstå sorg, og hvordan den påvirker dig. Derfor kan det være en hjælp for dig at få viden omkring sorg, og de følelser der følger med i den første, svære tid.
Læs mere om sorg og reaktionerMange forældre finder også støtte i andres fortællinger, og i at høre hvad andre gjorde dengang de mistede. Der findes i dag mange beretninger både i form af bøger, blogs, podcast og film.
Forslag til litteratur, film, dokumentarer, podcasts og musikVores egen podcast ”Forældre & Sorg – Om at miste sit barn” er en blanding af forældreberetninger, fortællinger fra pårørende og samtaler med personer, som arbejder professionelt med sorg.
Podcast 'Om at miste sit barn'Regler og muligheder
Når du netop har mistet dit barn, så er der forskellige muligheder og regler, som du skal forholde dig til. Det kan virke overvældende, og derfor har vi lavet et overblik over de vigtigste regler og muligheder, som du bør kende til. Du kan læse mere om navngivning/dåb, begravelse/bisættelse og sorgorlov/sygemelding, samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du har mistet et større barn.
Andre relevante organisationer
Det kan være rart for dig at søge råd, information og vejledning hos organisationer med særlig viden inden et specifikt område, eksempelvis Kræftens Bekæmpelse.
Her finder du en oversigt over organisationer med professionelle tilbud og specialviden.
Gravid igen
Når du har oplevet at miste et barn, kan tanken om at blive gravid og gå igennem endnu en graviditet være skræmmende. En ny graviditet kan også være livsbekræftende, men frygten for at miste endnu engang kan fylde meget, og under en graviditet kan du muligvis mærke modstridende følelser, som kan være svære at rumme.
Vores tilbud om terapeutiske samtaler er også til dig, der har et graviditetsønske eller allerede er gravid, efter du har mistet. I samtalerne kan du tale med en psykolog eller psykoterapeut om de tanker, som fylder og få redskaber til at kontrollere de svære følelser, der opstår undervejs.
Kom trygt og godt tilbage til dit arbejde
Selvom det kan virke meget uoverskueligt, så må de fleste forældre på et tidspunkt vende tilbage til deres arbejde.
Men det kan være svært at vide, hvordan du skal gribe situationen an. Hvornår det er bedst at starte igen og under hvilke forhold? Samtidig har langt de færreste arbejdspladser en officiel procedure for, hvordan de skal hjælpe deres medarbejdere godt tilbage efter en livskrise.
Derfor tilbyder vi en virksomhedspakker, der klæder din arbejdsplads på til at skabe et godt opstartsforløb for dig.
Virksomhedspakkerne er baseret på nyeste viden om sorg og erfaringer fra vores forældrekontakt, og de hjælper din leder og dine kollegaer med at etablere en omsorgsfuld, fleksibel og tryg opstart for dig.
Arrangementskalender 2024/2025
I løbet af året afholder vi forskellige arrangementer. Her har du blandt andet mulighed for at deltage på sorgseminar, mindes dit barn og opleve fællesskabet med andre forældre i sorg.
Grunduddannelse af nye frivillige medarbejdere
9.-10. november 2024
Hvert år uddanner vi nye frivillige medarbejdere. De opgaver, som vores frivillige udfører, er utrolig vigtige og en af grundstenene i vores organisation, og derfor skal alle gennemgå en obligatorisk grunduddannelse.
Du kan læse mere om grunduddannelsen, og ikke mindst hvordan du ansøger om at blive frivillig her.
Sorgseminar
23.-24. november 2024
Vi afholder sorgseminar flere gange om året, og sorgseminaret i november er for dig, der har mistet et mindre barn, et større barn, en ung eller en voksen.
Hvis du har mistet et barn i graviditeten, under fødslen eller i tiden umiddelbart efter, så afholder vi et sorgseminar for dig i februar 2025.
Du kan læse mere om sorgseminaret her.
Sorgseminar
1.-2. februar 2025
Vi afholder sorgseminar flere gange om året, og sorgseminaret i februar er for dig, der har mistet i graviditeten, under fødslen eller i tiden umiddelbart efter.
Hvis du har mistet et mindre barn, større barn, en ung eller en voksen, så afholder vi et sorgseminar for dig i maj.
Du kan læse mere om sorgseminaret her og tilmelde dig direkte her.
Årsmøde med generalforsamling
29. marts 2025
På vores årsmøde samles vores medlemmer til en dag med inspirerende oplæg og hyggeligt samvær.
Som en del af årsmødet afholdes vores årlige generalforsamling, som er Dansk Center for Familier & Sorgs øverste myndighed. Alle medlemmer kan deltage.
Læs mere om generalforsamlingen og årsmødet her.
Sorgseminar
24.-25. maj 2025
Vi afholder sorgseminar flere gange om året, og sorgseminaret i maj er for dig, der har mistet et mindre barn, et større barn, en ung eller en voksen.
Hvis du har mistet et barn i graviditeten, under fødslen eller i tiden umiddelbart efter, så afholder vi et sorgseminar for dig i anden halvdel af af 2025. Datoer opdateres løbende.
Du kan læse mere om sorgseminaret her.
VENOtour
6.-8. juni 2025
I pinsen cykler ryttere for 10. år i træk turen fra Blåvandshuk til Skagen for at skabe opmærksomhed omkring sorgen over at miste et barn og for at samle penge ind til Forældre & Sorg.
Skal du køre med, eller ønsker du at vise din støtte gennem et økonomisk bidrag, så kan du læse mere om VENOtour her.